Nieuws

Nieuwsarchief

Ambassadeur en counsellor op bezoek in Vriezenveen en Almelo

Op 17 juni 2016 zijn de ambassadeur en de counsellor van Wit Rusland op bezoek geweest in Vriezenveen en Almelo.

Zij bezochten beide plaatsen in het kader van de projecten van Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp Wit Rusland.

De Stichting kent meerdere projecten en die kwamen op deze dag samen in het werkbezoek.

Tijdens de ochtenduren was er een ontmoeting met de kinderen uit Dobrin en Mlinok die op dit moment in Vriezenveen en omstreken te gast zijn.

De ambassadeur was zeer geïnteresseerd in de verhalen van de kinderen en onder de indruk van de openheid en de blije gezichtjes van de kinderen.

Hij gaf complimenten aan de organisatie over het vele werk dat verzet wordt.

 

2016-19 Bezoek ambassadeur en counsellor

Na dit bezoek toog het gezelschap naar Almelo naar het Noordik, CR van Renneslaan voor een lunch en een bezoek aan de acht studenten uit Mozyr die verblijven bij gastgezinnen van leerlingen van het Noordik.

Ook zij zijn, net als de jonge kinderen, 6 weken in Nederland en vertelden in een boeiende presentatie over alles wat ze hier al meegemaakt hadden. Ook vertelden ze vol enthousiasme en liefde over de gastgezinnen waar ze mogen verblijven en vertelden ze de ambassadeur dat ze er een tweede familie bij hadden gekregen in Nederland.

 

Daarna vertrok het gezelschap naar de Iemenkorf in Almelo om daar met eigen ogen te zien hoe er gewerkt wordt met de kinderen en te horen hoe de Stichting de samenwerking met Nas Dom (een dagverblijf voor kinderen met een beperking in Elsk, Wit Rusland) verder wil uitbouwen en ondersteuning en onderwijs wil bieden voor de leiding van Nas Dom.

Na deze enerverende dag waren zowel de ambassadeur als de counsellor diep onder de indruk van al het vrijwilligerswerk dat verzet wordt voor de kinderen en jongeren van Wit Rusland en bedankte de organisatie voor alle informatie rondom de projecten.

18 Juni 2016