Nieuws

Nieuwsarchief

Als Stichting maken we een moeilijke tijd door

Als Stichting maken we een moeilijke tijd door:

Allereerst door Covid 19, die ons allemaal treft! We kunnen, sinds kort, weer met een kleine groep vergaderen. Op zo’n vergadering praten we over zowel de situatie in Nederland als in Belarus. We passen onze plannen continue aan, afhankelijk van de huidige mogelijkheden.
We zouden in augustus de groep kinderen halen, die we een gezondheidsvakantie beloofd hebben!! Helaas, hebben we deze door de Corona-maatregelen moeten uitstellen! We hadden gehoopt dat we het konden verplaatsen naar februari 2021. Met de informatie van nu, kunnen we de conclusie trekken, dat dit niet gaat lukken. In oktober hadden we dan een voorbereidings reis moeten doen. Misschien in juni 2021? We weten het nu nog niet!
Daarnaast moesten we de huis-aan-huis collecte eerst uitstellen en afgelopen week moesten we besluiten deze in 2020 niet te houden! (Let wel: dit is onze grootste bron van inkomsten!) De collecte van 2021 zal plaatsvinden van 24-29 mei 2021, we hopen dan weer op uw steun te mogen rekenen.
Naast COVID-19 hebben we ook nog te maken met de gebeurtenissen in Belarus. Waar naast COVID-19, zoveel meer aan de hand is, wat u natuurlijk op tv hebt vernomen! Grote demonstraties n.a.v. de verkiezingen op 9 augustus, met veel geweld en gevangennemingen! Kortom een situatie waarin het onmogelijk is om de groep kinderen veilig te halen voor ons als vrijwilligers!

Voor ons en de kinderen hele grote teleurstellingen!

We hebben (bijna) dagelijks contact met de vrienden in de dorpen (Dobrin, Mlunok en Dwiesky), in Mozyr en Minsk. Ook al willen we ons afzijdig houden van politieke zaken, kunnen we de mensen wel bemoedigen en vooral veel voor hen bidden!

Zitten we nu stil af te wachten?

Zeker niet! Samen met het kernteam zijn we druk bezig om de kerstkaartenactie voor te bereiden en de Rabo-clubactie, om geld te werven voor de stichting! Zodat we financieel klaar staan om het project uit te voeren, als het kan.

Maar….we blijven alle nieuws ook volgen en willen klaar staan om, zodra het kan, weer een groep kinderen te halen!

Wij laten de moed niet zakken, we blijven moed houden en gaan ervoor!

Intussen denken we aan en bidden we voor alle mensen in Belarus!!

Namens het Algemeen Bestuur van Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp.

28 September 2020