Nieuws

Nieuwsarchief

(updated 7 april) Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp gaat hulp geven aan Minderjarige Alleenreizende Oekraïense kinderen!

Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp gaat niet langer lijdzaam afwachten, maar gaat haar 30 jaar ervaring met het organiseren van gezondheidsvakanties voor kinderen inzetten voor de Oekraïense kinderen!

De afgelopen twee jaar konden we niets betekenen voor de kinderen in Belarus! Door Corona en de spannende politieke situatie in Belarus konden we de groep kinderen, die we beloofd hadden dat ze in augustus 2020 naar Nederland mochten komen, niet ophalen.
Ook lijkt het er niet op dat dit op korte termijn weer mogelijk zal zijn! Heel triest voor de kinderen uit Belarus! 

Maar ook voor de enthousiaste mensen van onze stichting, met een groot hart voor kinderen!

Daarom willen wij, als Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp, onze kennis, ervaring, maar vooral onze liefde voor kinderen in nood, in gaan zetten, door een groep alleenreizende minderjarige vluchtelingen een langere periode op te nemen in gastgezinnen in Twenterand. We gunnen elk kind veiligheid, liefde en zorg, na een vreselijke periode in hun leven:

                 de oorlog in hun land! 

Het is ook de motivatie van onze gastgezinnen: een kind opvangen in een liefdevol, warm gezin!

Let op: Mee doen aan dit initiatief kan alleen als u woont u in de gemeente Twenterand (een vereiste, omdat dit project in samenwerking met en onder verantwoording van de gemeente Twenterand valt)! Mocht u in een andere gemeente, informeer bij u gemeente welke initiatieven daar zijn.

Alle gastgezinnen worden, net zoals bij onze gezondheidsvakanties, bezocht, krijgen een uitgebreide handleiding, zijn zorgvuldig gescreend en worden intensief begeleid tijdens het verblijf van hun gast.

Ook matchen we de kinderen met gastgezinnen tijdens de reis, zoals bij alle vorige projecten.

Wilt u uw huis en hart openstellen voor een kind in nood?

U kunt meer informatie over dit project krijgen of aanmelden voor een informatieavond door te mailen of te bellen met:

info@kinderhulp-tsjernobylramp.nl 

Caroline de Jong: 06 26 66 48 53

Margien Wessels: 06 16 72 83 21

We beantwoorden graag al uw vragen tijdens een telefoongesprek of een bezoek aan huis!

4 April 2022