Nieuws

Nieuwsarchief

Nieuwe naam en Huis aan huiscollecte.

Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp, is al jaren een begrip in Twenterand en omgeving, toch moest de stichting haar naam veranderen, omdat het werkgebied veranderd is van

Wit-Rusland naar Oekraïne.

De nieuwe naam is Stichting Twentse Kinderhulp Oekraïne. Een andere naam, maar met dezelfde mensen, dezelfde doelstelling om kinderen in een moeilijke situatie even rust, veiligheid en liefde gunnen. Aan de nieuwe website wordt gewerkt, tot die tijd is alle informatie nog te vinden op de huidige website ‘www.kinderhulp-tsjernobylramp.nl’. Op facebook en insta te volgen op Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp.

Stichting Twentse Kinderhulp Oekraïne haalt in mei een groep kinderen op uit het noorden van Oekraïne. Kinderen, die heftige oorlogservaringen hebben. Doordat de dorpen, waar ze wonen, volledig bezet zijn geweest door de Russen. Deze kinderen wil de Stichting graag een veilige herstelvakantie aanbieden in Twenterand. Gesteund door de gemeente Twenterand en een aantal professionals kunnen de kinderen hier bijna twee maanden gewoon kind-zijn, even weg van oorlogsgeweld, schuilkelders en de spanningen. Hierin wordt samengewerkt met de lokale autoriteiten in Oekraïne.

De 30 kinderen komen met hun begeleiders op 10 mei aan in Twenterand en blijven tot 27 juni.

 

De Stichting is dankbaar voor alle gastgezinnen, die een kind of een begeleider een warme plek aanbieden, de professionals, die in moeilijke situaties hun hulp aangeboden hebben, maar ook voor alle vrijwilligers, om een prachtig programma te maken voor de groep.

Last but not least is de Stichting Twentse Kinderhulp Oekraïne heel blij met de goede samenwerking met Gemeente Twenterand, die samen met de stichting de verantwoordelijkheid op zich nemen om dit project te laten slagen.

 

Om dit belangrijke project te kunnen bekostigen mag de stichting een huis-aan-huis collecte houden in Vriezenveen, de Pollen en Westerhaar.

De collecteweek is van 29 mei tot en met 3 juni 2023.

Ze hopen dat alle inwoners hiervoor een bijdrage willen geven, zodat deze kinderen van een onvergetelijke tijd kunnen genieten in Twenterand. Alleen samen kan dit mogelijk gemaakt worden! Mocht u buiten Twenterand wonen of de collectant niet treffen, kunt u natuurlijk ook een bijdrage storten op het Rabobank rekeningnummer: NL30RABO0125713843. De stichting en de kinderen willen u alvast hartelijk danken.

6 Mei 2023